Közélet

Osztrák embercsempész bukott le az M5-ösön

Az inárcsi pihenőnél igazoltatott férfival négy szír is utazott, a gyanú szerint készpénzért vállalta, hogy Röszkéről Bécsbe viszi őket.

Négy szír állampolgárságú férfit próbált Röszkéről Bécsbe csempészni kocsijával kedden egy osztrák férfi a megalapozott gyanú szerint, a sofőrt az M5-ös autópályán érték tetten – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerda délután az MTI-vel.

Beluzsárné Belicza Andrea elmondta, hogy a Készenléti Rendőrség munkatársai kedd délelőtt állították meg, majd ellenőrizték a 40 éves osztrák férfi autóját az M5-ös autópálya inárcsi pihenőjében. A kocsiban négy szír állampolgárságú férfi is utazott, akik a rendőrök felszólítására nem tudták igazolni személyazonosságukat, illetve jogszerű magyarországi tartózkodásukat.

Az elsődleges információk szerint a sofőr készpénzért vállalta, hogy Röszkéről Bécsbe viszi a szíreket, akiket egy benzinkúton vett fel az ellenőrzést megelőzően – magyarázta a szóvivő. Az osztrák férfit embercsempészés megalapozott gyanúja miatt elfogták, majd őrizetbe vették, míg a négy szírt átadták a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság munkatársainak, akik lefolytatják a további eljárást.

A Pest megyei nyomozók kezdeményezték a gyanúsított előzetes letartóztatását – mondta Beluzsárné Belicza Andrea.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik