Közélet

12 évet kapott a feleséggyilkos

Horváth Balázs
Horváth Balázs

hírszerkesztő. 2014. 09. 24. 11:54

Az alkoholista férfi tavaly nyáron leszúrta feleségét, aki éppen el akart költözni tőle.

A Szegedi Ítélőtábla emberölés és kiskorú veszélyeztetésének bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg 53 esztendős vádlottat, és megszüntette az áldozattal közös kislányukra vonatkozó szülői felügyeleti jogát.

A gyerekek is látták, ahogy verte az édesanyjukat

A büntetlen előéletű férfi 1996-ban nősült meg. Még abban az évben megszületett lányuk, és közösen nevelték az asszony saját gyermekét is. Kapcsolatuk nem volt felhőtlen, mindketten rendszeresen ittak, nehéz anyagi körülmények között éltek, előfordult, hogy kikapcsolták otthonukban a villanyt, és többször a szomszédok segítették ki őket élelemmel.

Az asszony egy balesetet követően abbahagyta az ivást, a férfi azonban, ha lerészegedett, kiszámíthatatlanná vált, rendszeresen kötözködött, veszekedett családtagjaival, volt olyan is, hogy feleségét a gyerekek szeme láttára bántalmazta.

Még egyszer visszaköltözött

2012 őszén a veszekedések miatt az asszony és a gyerekek elköltöztek, a férfi ezután öngyilkosságot kísérelt meg, majd amikor kikerült a kórházból, azzal fenyegette meg a feleségét, hogy ha nem megy vissza hozzá, megöli őt és lányukat is. Az asszony feljelentést tett a vádlott ellen, de a nyomozást az ügyészség megszüntette.

Tavasszal a nő visszaköltözött a férfihoz, bízva abban, hogy a vádlott felhagy az ivással, de ő nem tartotta be ígéretét. A vádlott részegen feleségét és lányát gyakran fenyegette meg azzal, hogy elvágja a torkukat.

2013. június 17-én a nő elhatározta, hogy véglegesen elköltözik férjétől, kérte ismerőseit hozzák el a gyógyszereit, mert fél a vádlottól, de nem hittek neki, ezért egyedül ment el a házba. A férfi veszekedni kezdett az asszonnyal, a nő kiabálva próbált segítséget kérni, míg a vádlott ráordított: “Úgyis agyonszúrlak, te vagy a hibás!” Felvett az asztalról egy húszcentis pengéjű kést, és háromszor megszúrta az nőt, aki néhány lépés megtétele után összeesett és meghalt. A vádlott maga értesítette a rendőrséget.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Yusra Mardini, a 19 year-old Syrian swimmer who competed at the Rio 2016 Olympic Games as a member of Refugee Olympic Team and UNHCR Goodwill Ambassador, she speaks in Tokyo 2020 office on August 29, 2017, Where she shares her experiences at the Rio 2016 Games and her current activity as an athlete and UNHCR Goodwill Ambassador with Tokyo 2020 staff members. (Photo by Alessandro Di Ciommo/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.