Közélet

12 évet kapott a feleséggyilkos

Az alkoholista férfi tavaly nyáron leszúrta feleségét, aki éppen el akart költözni tőle.

A Szegedi Ítélőtábla emberölés és kiskorú veszélyeztetésének bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg 53 esztendős vádlottat, és megszüntette az áldozattal közös kislányukra vonatkozó szülői felügyeleti jogát.

A gyerekek is látták, ahogy verte az édesanyjukat

A büntetlen előéletű férfi 1996-ban nősült meg. Még abban az évben megszületett lányuk, és közösen nevelték az asszony saját gyermekét is. Kapcsolatuk nem volt felhőtlen, mindketten rendszeresen ittak, nehéz anyagi körülmények között éltek, előfordult, hogy kikapcsolták otthonukban a villanyt, és többször a szomszédok segítették ki őket élelemmel.

Az asszony egy balesetet követően abbahagyta az ivást, a férfi azonban, ha lerészegedett, kiszámíthatatlanná vált, rendszeresen kötözködött, veszekedett családtagjaival, volt olyan is, hogy feleségét a gyerekek szeme láttára bántalmazta.

Még egyszer visszaköltözött

2012 őszén a veszekedések miatt az asszony és a gyerekek elköltöztek, a férfi ezután öngyilkosságot kísérelt meg, majd amikor kikerült a kórházból, azzal fenyegette meg a feleségét, hogy ha nem megy vissza hozzá, megöli őt és lányukat is. Az asszony feljelentést tett a vádlott ellen, de a nyomozást az ügyészség megszüntette.

Tavasszal a nő visszaköltözött a férfihoz, bízva abban, hogy a vádlott felhagy az ivással, de ő nem tartotta be ígéretét. A vádlott részegen feleségét és lányát gyakran fenyegette meg azzal, hogy elvágja a torkukat.

2013. június 17-én a nő elhatározta, hogy véglegesen elköltözik férjétől, kérte ismerőseit hozzák el a gyógyszereit, mert fél a vádlottól, de nem hittek neki, ezért egyedül ment el a házba. A férfi veszekedni kezdett az asszonnyal, a nő kiabálva próbált segítséget kérni, míg a vádlott ráordított: “Úgyis agyonszúrlak, te vagy a hibás!” Felvett az asztalról egy húszcentis pengéjű kést, és háromszor megszúrta az nőt, aki néhány lépés megtétele után összeesett és meghalt. A vádlott maga értesítette a rendőrséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik