Közélet

Tűvel teleszurkált kiflivel akartak kutyákat ölni

Legenyhébb esetben is két év járhat állatkínzásért, de súlyosabb a büntetés, ha különösen nagy szenvedésnek teszik ki az állatokat.

Tűvel teleszurkált kiflivégeket dobáltak egy debreceni sorház udvarába, ahol két kutyát tartanak – írja a Dehir. Ha az állatok megették volna, akkor végzetes sérüléseket okoztak volna nyelőcsövükben vagy gyomrukban, de az ebek gazdája szerencsére időben összeszedte a kiflidarabokat. A férfi egy társasház szomszédságában lakik, úgy véli, hogy az egyik lakásban élő férfi akart végezni a kutyákkal.

A kutyák gazdája elmondta, hogy nem ez volt az első eset. Nem tudja, miért történik mindez, mert a szomszédokkal jó viszonyban van. Sejti, hogy ki lehet az elkövető, de vele sincs nézeteltérése, még egyszer sem szólt, hogy zavarják az állatok.

A közelben lévő dombnál is szórtak szét gombostűkkel telerakott, mérgezett húsdarabokat, hogy végezzenek az ott sétáló kutyákkal.

Ajánlott videó

Kedden késő este jelentették be, hogy a tájékoztató idején életbe lépő szabályozás nyomán véget ér a 480 forintos üzemanyag korszaka: a Mol irányárai szerint a 95-ös benzin immár 641 forintba, a dízel pedig 699 forintba kerül.