Közélet

Műanyag pisztolyos kisfiút rohant le a rendőrség

Szegeden egy nő azzal hívta a rendőrséget, hogy egy férfi fegyverrel fenyegetőzik az utcán. A kommandósok meglepődtek, kit kellene lefegyverezniük. A rendőrség cáfolta, hogy kommandósok vagy TEK-esek intézkedtek volna.

Egy ötven év körüli nő vette észre, hogy az egyik szegedi utcában egy férfi pisztollyal fenyegetőzik. A szomszédai azonban szóltak neki, hogy a félelmetes úriember nem más, mint Marci, aki katonásat játszik – számol be a különös esetről a Délmagyar.

A nő hajthatatlan volt, és kihívta a rendőrséget. A helyszínre még TEK-esek is érkeztek. A kommandósok keresték a kisfiút, akit közben az apukája bevitt a házba.

Az apa így nyilatkozott a Délmagyarnak: „Marci évek óta bújócskázik, bandázik, játszik katonásat a gyerekekkel, a barátaival a Molnár és Tápai utca környékén. Most is ezt csinálták. Valóban sérült a fiam, aki szeret katonásat játszani. Ő már csak ilyen, és ilyen is marad, örök gyerek”. Elmondta azt is, hogy tizenéves kisfiát naponta hordja Hódmezővásárhelyre, egy sérült gyermekekkel foglalkozó iskolába.

A rendőrség szombaton közleményben cáfolta, hogy TEK-esek, vagy kommandósok mentek volna intézkedni. Szerintük ezzel szemben a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei golyóálló mellényben intézkedtek, mivel a segélyhívás „terepruhába öltözött fegyveresről” szólt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik