Közélet

Lezuhanó autó ölt meg egy embert az M1-esen – videóval

Egy férfi halt meg, miközben szerelte veszteglő járművét. Ketten megsérültek, őket kórházba vitték.

Halálos baleset történt az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán pénteken hajnalban, Bicske közelében. Egy férfi vesztette életét.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint  a leálló sávban egy kocsit vontató teherautó vesztegelt műszaki hiba miatt. Ennek hajtott neki hátulról egy osztrák rendszámú jármű, pontosabban egy másik teherautó. A karambolban a vontatmányon lévő autó leesett, emiatt halt meg a szerelést végző férfi. A balesetben további két ember sérült meg, őket kórházba vitték.

A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, amikor az osztrák teherautó nekicsapódott a lerobbant járműnek, leszakadt az utánfutó, melyen az autó volt. Utóbbi az árokba zuhant, ahol az áldozat is tartózkodott. Az egyik sérült a tréler alá szorult, őt a tűzoltók szabadították ki. Őt és a baleset harmadik érintettjét súlyos állapotban vitték kórházba. A helyszínre darut is küldtek, mivel a teherautó, amelybe belehajtottak, megdőlt.

Kedden késő este jelentették be, hogy a tájékoztató idején életbe lépő szabályozás nyomán véget ér a 480 forintos üzemanyag korszaka: a Mol irányárai szerint a 95-ös benzin immár 641 forintba, a dízel pedig 699 forintba kerül.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!