Közélet

Hasba szúrta magát a dizájnerdrogtól szenvedő szegedi férfi

Felépülése után a traumatológiáról a pszichiátriára szállítják

“A kezelőorvosa azt mondta, átszúrta a hasfalát, de belső szervi problémái nincsenek” – mondta a delmagyar.hu-nak Balázsné Kiss Éva, a felesége annak a 38 éves, kábítószerfüggő férfinak, aki elvonási tünetektől szenvedve öngyilkos akart lenni, és hasba szúrta magát egy konyhakéssel. Az asszony szerint férjét felépülése után a pszichiátriára szállítják. Azt nem akarja, hogy párja hazamenjen, mert közveszélyesnek tartja.

A nő elmondta, férje a kristály, zene vagy krokodil néven ismert dizájnerdogokat fogyasztotta naponta többször. Balázsné Kiss Éva hiába jelentette fel a férje dílereit, a rendőrség semmit sem tud tenni, hiszen sok esetben az adott szer nem számít drognak.

“Önkéntes emberkísérlet folyik. Mivel nem lehet tudni, mi van ezekben a szerekben, illetve hogy évek múlva milyen következményei lesznek, ezért a fogyasztók számára orosz rulett a dizájnerdrog-fogyasztás. Ezeknek az összetétele hétről hétre változik. Ha egy anyag felkerül a listára, a következő héten megváltozatják az összetételét” – nyilatkozta a lapnak Arany Zoltán, a szegedi Dr. Farkasinszky Terézia Ifjúsági Drogcentrum vezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik