Közélet

Életfogytiglant kaptak a battonyai gyilkosok

A trió – két férfi és egy nő - évekig sanyargatott és fogva tartott egy fiatal nőt, aki végül belehalt a kínzásokba.

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Gyulai Törvényszék pénteken azt háromfős társaságot, melynek tagjai 2011 őszén halálra kínoztak egy 25 éves nőt Battonyán. Az elsőrendű és a harmadrendű vádlottat emberölésben, személyi szabadságjogok megsértésében, kiskorú veszélyeztetésében és súlyos testi sértésben, találták bűnösnek, társukat pedig – a másodrendű vádlottat – személyi szabadságjogok megsértésében, kiskorú veszélyeztetésében és súlyos testi sértésben – írja az MTI.

Ahogy arról beszámoltunk, a battonyai emberkínzók a tavaly októberben álltak bíróság elé. A trió – két férfi és egy nő – évekig sanyargattak egy fiatal nőt Battonyán, aki velük élt. Az áldozat jóban volt az egyik férfival – a harmadrendű vádlottal – ezért költözött hozzájuk. A házban rajtuk kívül még ketten laktak: az említett férfi volt élettársa és annak új barátja. A nő féltékeny lett a lányra, attól félt, hogy összeszűri a levet egykori kedvesével. A két férfi pedig egyre inkább uralkodni akart rajta. Egyre többször emeltek kezet a velük élő fiatalra.

A vádirat szerint 2007-től már mindhárman rendszeresen bántalmazták őt, pofozták és ököllel ütötték. És ahogy telt az idő, ezek a támadások brutálisabbá váltak, mi több, 2010-től már kínozni kezdték a lányt a saját szórakoztatásukra.  Egyik fogva tartója egyszer olyan erővel rúgta meg, hogy még a lába is eltört. A gyilkosok gyakorta pókereztek is, ilyenkor a győztesnek az volt a “jutalma”, hogy bánthatta a nőt. Emellett égő cigarettacsikket nyomtak el az arcán, a karján, sőt, az egyik férfi egyszer még lábon is szúrta egy késsel. A vádlottak olykor kötelet tettek a nyakára és felakasztották, majd mielőtt megfulladt volna leengedték, vasalóval égették a testét, több csontját eltörték, tűt szúrtak a körme alá, kitörték a fogait és több körmét letépték. Mindemellett árammal is kínozták.

Áldozatuknak bódító, kábító gyógyszereket adtak, hogy ne tudjon megszökni, és megesett az is: az ágyhoz láncolták. A folyamatos kínzásoktól a lány már felállni sem tudott, ekkor tolószékbe kötözték és napokig így verték.

A lány 2010 júniusában meghalt. Holttestét kínzói elásták a házuk mellett.

A brutális támadásoknak nem egyszer szemtanúja volt az első- és a harmadrendű vádlott kislánya. Végül neki köszönhető, hogy fény derült a battonyai házban történt borzalmakra.

 

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik