Közélet

Megmérgeztek egy vakvezető kutyát

A kutya még júliusban halt meg, borzasztó kínok között. Mára kiderült, mérgezés végzett vele.

Minden kétséget kizáróan mérgezés végzett Rustyval, a vakvezető kutyával – írja közleményében a miskolci Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola, a boncolás eredményére hivatkozva.

Rusty, az aranysárga vakvezető kutya éveken keresztül a verpeléti Tóthné dr. Kiss-Orosz Mária segítője volt, akivel együtt járt munkába, a gyerekekért iskolába, sportolni, sőt, munka mellett az egyetemi előadásokra is. A hűséges kutya a halála előtti hetekben még a Miskolci Egyetem diplomaátadó ünnepségére is elkísérte gazdáját, akivel a barátok és volt tanárok szerint „együtt lettek doktorok.”

 
Kép forrása: Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola 

Rusty júliusban lett rosszul, és bár azonnal orvoshoz került, az életét nem tudták megmenteni. A kutyaiskola szerint borzasztó kínokat élt át halála előtt. Most, miuitán a boncolás beigazolta a mérgezés gyanúját, a kutya gazdája és a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola elnöke közösen tette meg a rendőrségi feljelentést. Az alapítvány emellett 500 ezer forintos jutalmat is felajánlott annak, aki érdemben segíteni tudja a nyomozást.


Kép forrása: http://www.barathegyisegitokutya.hu/ 

Az okozott kár azonban még ennél is sokkal nagyobb: egy vakvezető kutya kiválasztása, képzése, és a gazdájukkal közös tanításának költsége ugyanis meghaladja a két millió forintot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik