Közélet

Iskolájából tűnt el egy tolnai diáklány

Kovács Elizabet Antónia 13 éves.

A rendőrség keresi a képen látható 13 éves Kovács Elizabet Antóniát – kezdte felhívását a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. A lányt hétfőn látták utoljára a Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskolában, ahonnan fél 10 körül ment el, engedély nélkül.

A keresett gyermek körülbelül 160 centiméter magas, vékony testalkatú, haja sötétbarna és hosszú. Távozásakor kék farmernadrágot és szürke pulóvert viselt.

Fotó: police.hu

A Szekszárdi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki az eltűnt lány tartózkodási helyével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 06-74/501-100-as számot, vagy tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80/555-111 „Telefontanú” zöld számán (H-Cs: 8-16, P: 8-13) vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámon.

Tények az eltűnésekről

2011-ben a rendőrség 14 000 gyerek után indított keresést, azaz naponta 38 gyerek tűnik el. Ebből egy évvel később még 67 esetben élt az “eltűnt” státusz.

A gyerekek 85%-a intézetből szökött meg. Ők könnyen kerülnek a drogkereskedelem, prostitúció köreibe, hisz valahogy me kell élniük. A maradék 15% sokszor nem bűncselekmény által kerül el otthonról, hanem önként lép meg.

A családból való szökés okai lehetnek: túlzott szülői szigor, fojtó otthoni légkör. Ilyenkor a gyerek sokszor csak a barátokhoz megy anélkül, hogy ezt otthon elmondaná. Sokszor szöknek el gyerekek figyelemfelkeltésből, és a verés, fizikai erőszak elől is.

Klasszikus, filmekből ismert gyerekrablás nagyon régóta nem történt, de a prostitúcióra kényszerítés céljával több fiatal lány is eltűnt a közelmúltban. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik