Közélet

Interneten ismerkedett meg áldozatával a zuglói gyilkos

A rendőrség egy 31 éves férfit gyanúsít. A táskájában gyakorlatilag "megtalálták az egész helyszínt". A nő laptopja és pénze is nála volt.

Értékei miatt ölték meg azt a 47 éves zuglói nőt, akinek holttestére pénteken találtak rá Kalapács utcai otthonában – közölte a rendőrség hétfői sajtótájékoztatóján. Részleteket nem hoztak nyilvánosságra az ügyről, csak annyit árultak el, hogy egy 31 éves férfit gyanúsítanak, aki interneten ismerkedett meg áldozatával.

A fiatalembert vasárnap kapták el, és – ahogy fogalmaztak – a táskájában megtalálták az egész helyszínt. A nő laptopja és pénze is nála volt. Kihallgatásán beismerő vallomást tett.

A gyilkos eszközről, illetve arról, hogy az asszony milyen céllal ismerkedett meg támadójával, nem beszéltek.

A Bors korábban azt írta, a nőt megtalálása előtt napokkal ölhették meg. Egyedül élt, nem barátkozott a szomszédokkal, és a ház gondnokával is csak köszönő viszonyban volt. Közelben lakó fia már napok óta hiába hívta, nem tudott beszélni vele. Végül pénteken, miután ismételten hiába kopogtatott az ajtón, kihívta a rendőrséget, és végül a tűzoltók törték be az ajtót. A lap szerint vérfoltok voltak a küszöbnél, és a lakásajtóig pedig „mintha vércsík húzódna a kaputól”. A környékbeli névtelen tanúkra hivatkozva a lap arról is beszámolt, hogy az egyedül élő nő otthonában több férfit is láttak megfordulni az utóbbi időben.

Társkeresés, betörők, lakásmaffia – tanácsok

A közösségi média és a netes társkeresők egyre több embert hódítanak meg, miközben rengetegen nincsenek tisztában a nyilvánosság és a net jelentette kockázatokkal. Betörők is szereznek tippeket a facebookról, ezért pl. sem a drága otthoni vagyontárgyakat nem érdemes kiposztolni, sem azt, hogy mikor mennyi időre megyünk szabadságra.

De a társkeresőknél is rengeteg lehet az átverés – szélhámosok, bűnözők férkőzhetnek a bizalmunkba könnyedén. Ezért mindig legyünk észnél, gondoljuk át, a másik fél információi mennyire lehetnek igazak, és ha egy első randin a valóság nagyon elütne a virtuális személytől, legalábbis legyünk résen – betörők és a lakásmaffia is regisztrál a társkereső oldalakon. Bármennyire is legyezgeti a hiúságunkat, egy tökéletes partnerjelölt feltűnésekor se hulljunk bele az első alkalommal a karjaiba, hanem várjunk, legyünk óvatosak.

Pénzről ne beszéljünk egy ilyen kapcsolat elején, és érdemes megosztani egy baráttal az új kapcsolat részleteit, hogy egy külső szem is rálásson, így nem maradunk kontroll nélkül. Első randit csak nyilvános helyre beszéljünk meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik