Közélet

Késsel próbált rabolni a székesfehérvári nagymama

Az eladónő hiába kért segítséget egy férfitól, nem kapott. A fiatalember attól félt, hogy megszúrják.

Szociális otthonból ment rabolni egy 62 éves nő Székesfehérváron, aki csak azért nem tudott a zsákmánnyal elmenekülni, mert a kis zöldségbolt 58 éves alkalmazottja védte a bevételt – írta a Zsaru Magazinra hivatkozva a Blikk. Az eladó a történtek után két nappal felmondott.

“Délelőtt belépett egy idős nő kapucnival a fején, fekete keretes szemüveggel. Nejlonzacskójából rögtön elővett egy 30 centis kést, s annyit mondott: kérem a bevételt! Én azt feleltem, hogy nem adom. Erre megint követelőzni kezdett, majd egy mozdulattal fölugrott a pultra úgy, hogy rátérdelt. Nagyon megijedtem, szabályosan hátrahőköltem. Beestem a rekeszek közé, még a lábam is megsérült. Az idős nő azonban egyre agresszívabb lett, s négyszer-ötször felém bökött azzal a hatalmas késsel. Pár centi híján majdnem eltalált. Ekkor lépett be egy 30 év körüli fiatalember a boltba. Könyörögtem neki, hogy segítsen. Ő azonban a legnagyobb megdöbbenésemre csak annyit mondott, dehogyis, még engem is megszúr” – emlékezett vissza az asszony.

A férfi még akkor is csak állt, amikor az eladó utánaeredt a menekülő matrónának. A boltos szerint a járókelők sem segítettek, hiába kiabált.

A lap úgy tudja, a rabló cselhez folyamodott, s besurrant az orvosi rendelőbe, ahol úgy csinált, mintha rosszul lenne, s megpihent egy kicsit. Majd amikor tiszta lett a levegő, egyszerűen továbbállt. Végül pár nap múlva a szociális otthonban fogták el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik