Közélet

Videón Rezesova ítélete

Bár Rezesován nem nagyon látszott, hogy megviselnék az elhangzottak, a bírónő az ítélet után megpróbált a lelkére beszélni.

Kilenc év – ennyit kapott a négy ember haláláért felelős Eva Rezesova a Budapest Környéki Törvényszéken jogerősen, csütörtökön. Első fokon ennél kedvezőbb ítélet született, a millimosnőt akkor hat évvel sújtották, ráadásul a korábbi döntés értelmében fogházban kellett volna töltenie ezt az időt. Ezzel szemben most börtönbe megy.

A milliomosnő legkorábban büntetése kétharmadának letöltése után szabadulhat feltételesen. Így akár négy év múlva rácsokon kívül tudhatja magát, hiszen két évig előzetes letartóztatásban ült.

Rezesova leginkább az új szakértői véleménynek “köszönheti” a súlyosabb büntetést. Több szakértőt is meghallgattak hétfőn, köztük Császár Gergelyt, akinek elemzéséről már hetek óta folytak a találgatások, hiszen ő vette át az eljárásból kizárt Melegh Gábor helyét. A szakértő megállapítása szerint – elődje véleményével szemben – a Fiat vélhetően nem vágott be Rezesova elé, pedig az eljárás alatt a védelem pontosan ennek ellenkezőjéről igyekezett meggyőzni a bíróságot.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Olvasói sztorik