Közélet

Milliókat akarnak Geréb Ágnestől a meghalt baba szülei

Hét évvel a tragédia után tudta csak beperelni a szülészt a házaspár.

Miután otthonszülés közben meghalt a kislányuk, milliókra perli egy család Geréb Ágnest – tudta meg a Blikk. A szülők most azért vihették bíróság elé az ügyet, mert jogerős ítélet mondja ki, hogy Geréb szakmai hibák sorozatát követte el 2007-ben. Ez volt Geréb Ágnes legsúlyosabb ügye. A per már javában zajlik, de zárt ajtók mögött.

Geréb Ágnes 2007. szeptember 15-én egy műfogást alkalmazva gyakorlatilag kitekerte a baba nyakát, még a csecsemő nyakcsigolyái is elváltak egymástól. A kislány halálához hozzájárult a méhen belüli oxigén­hiány és a visszéren át beadott oxitocin, vagyis méhösszehúzó hormon is.

A szülők a lapnak akkor azt mondták, nem mentek volna bele az otthonszülésbe, ha tudják, hogy egy hirtelen komplikáció esetén a bába tehetetlen. Hajnalka egyébként többszörösen veszélyeztetett terhes volt, csak kórházban szülhetett volna.

Gerébet ezért, illetve egy másik ügy miatt két év letöltendő fogházbüntetésre ítélték. A szülők hét évvel a tragédia után indították meg a kártérítési pert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik