Közélet

Megerőszakoltak és kiraboltak egy idős embert Szabolcsban

A támadó kifigyelte áldozatát, beszélgetni kezdett vele, majd egy földútra csalta.

Vádat emelt az ügyészség egy a férfival szemben, aki pár hete kirabolt egy idős embert, majd szexuális erőszakot is elkövetett ellene. Ha bűnösnek találja a bíróság, 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatja.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség csütörtöki közlése szerint az idős áldozat egy Nyíregyházához közeli település kocsmájában ivott, ahonnan a késő esti órákban, kerékpárral indult haza. A vádlott kifigyelte őt és úgy döntött, hogy megszerzi a pénzét, akár erőszakkal is. Ezért követni kezdte őt.

Amikor a támadó utolérte kiszemeltjét, beszélgetni kezdett vele, majd elcsalta egy közeli földútra. Ott már cigarettát követelt, illetve a kerékpárt. Hogy nyomatékosítsa „kérését”, többször megütötte az idős áldozatát, aki a földre került, a vádlott pedig megerőszakolta. Ezután elvette a biciklit és hazament.

A tettest hét órával később már el is kapták a rendőrök. Az előzetes letartóztatásban lévő férfit az ügyészség rablás bűntettének minősített esetével és szexuális erőszak bűntettével vádolja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik