Közélet

Megdőlt Ruttner védekezése

A rendőrség szerint a sztárügyvéd nem került uzsorások hálójába.

Megszüntette a rendőrség azt a nyomozást, amit Ruttner György feljelentésére indítottak – írja a Bors. Az ügyvéd állította: volt ügyfelei uzsorakölcsönt adtak neki, és kényszer hatására írt erről letéti szerződést.

„Az R. György feljelentése alapján uzsora-bűncselekmény gyanúja miatt indult nyomozást a nyomozó hatóság 2014 márciusában megszüntette. A megszüntető határozat ellen nem érkezett panasz az illetékes kerületi ügyészségre” – nyilatkozta a lapnak Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Bár a nyomozás már hónapokkal ezelőtt megszűnt, a férfi ügyvédjét, Jován Lászlót váratlanul érte a hír. “Én biztosan nem kaptam határozatot erről. Ha kaptam volna, panasszal élek” – nyilatkozta a védő. “Főleg mert időközben én ezt a feljelentést kiegészítettem két olyan emberre – egy asszonyra és a férjére – vonatkozóan, akik szintén feljelentést tettek Ruttner György ellen.”

Mint ismert, összesen közel 200 millió forint letétet keresnek az ügyfelei Ruttner Györgyön. A jogászt március elején – azok után, hogy decemberben más ügyekben vádat emeltek ellene – ismét gyanúsítottként hallgatták ki, később hónapokig házi őrizetben volt, július óta lakhelyelhagyási tilalom alatt áll.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség gyanúja szerint 2010 és 2012 között az ügyvéd több alkalommal kötött letéti megállapodást ügyfeleivel, majd az ügyvédi letétként átvett összegekkel később nem számolt el, hanem azzal sajátjaként rendelkezett. Ruttner ezzel szemben úgy nyilatkozott, hogy uzsorások hálójába került.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik