Közélet

Kisfiú fékezte meg a kis híján gyilkoló ózdi szurkálót

A támadó többekkel is végezni akart. Egy 16 éves fiút kétszer mellkason szúrt, egy másikat pedig nyakon.

Egy 12 éves gyermek közbelépésére is szükség volt, hogy megfékezzenek egy késes támadót Borsodban – derül ki a megyei főügyészség csütörtöki tájékoztatásából. A 19 éves fiatal előzetes letartóztatásban várja tárgyalását.

A kis híján végzetes összetűzés még év elején történt Ózdon. A vádlott az utcán várakozott haragosára, egy 16 éves fiúra. Amikor ellenfele elhaladt mellette barátaival, utánuk szólt, hogy verekedjenek meg vele. A kamasz ekkor odalépett hozzá és megütötte.

A 19 éves kötekedő kezében már ekkor kés volt, amelyet az őt ért ütés után azonnal használt is: kétszer mellkason szúrta áldozatát. Másodszor egyébként a fiú feje felé próbált döfni. A megkéselt tinédzser egyik barátja próbálta lefogni a támadó kezét, „válaszul” a fiatal kétszer megszúrta a nyaka mellett.  Ekkor lépett közbe a 12 éves gyerek, aki a késelő és a két megsebesített fiú közé állt. Őt a kezén vágta meg az őrjöngő.

Végül a csetepatéra felfigyelő egyik járókelő, egy felnőtt férfi vette el a kést a még mindig dühöngő vádlottól és lökte hanyatt. A támadó ezután elmenekült a helyszínről, de azonnal a rendőrségre ment, ahol azzal rukkolt elő, hogy többen rátámadtak az utcán.

Az egyik kamasz életveszélyes mellkasi sérülésekkel került kórházba. Az ügyészség szerint a vádlott szúrásai a téli időszakban viselt három réteg ruha ellenére is sértették a tüdőt és a májat. A másik fiú a nyakán és mellkasán sérült. A szúrás erejét mutatja, hogy hat réteg ruhán keresztül is 1 centiméter mélyre hatolt a penge, és csupán a véletlenen múlt, hogy nem ért  életfontosságú ereket.  A gyermek könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség fegyházbüntetést indítványozott a szurkálóval szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik