Közélet

Beszélt a rendőröknek a békési családirtó

A férfi azt állítja, csak az első lövésnél volt tudatánál.

Az utolsó szalmaszálba kapaszkodik a békési családirtó. Azt állítja: csak az első lövése volt tudatos, miután eldörrent a pisztoly, önkívületi állapotban húzta meg a ravaszt újra és újra a magyarbánhegyesi házban – írja a Bors.

A támadó négy hónapja ül előzetes letartóztatásban, magatartása azóta fokozatosan változik.Korábban öngyilkosságot kísérelt meg zárkájában, majd az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe került. Kezdetben megtagadta az együttműködést a rendőrséggel, és nem tett vallomást csak az őt előzetes letartóztatásba helyező bírónak. Akkor olyan körülményekről számolt be, amelyeket azóta a nyomozók már cáfolni tudtak.

A lap úgy tudja, a férfi már sokkal összeszedettebben viselkedik, és nemrég hajlandó volt vallomást tenni. Igaz, egyelőre csak a gyilkosság előzményeiről beszélt, a tragédia pillanatait nem idézte fel. Információik szerint tudatborulásra hivatkozik, azt állítja, hogy az első lövés után már nem volt ura a tetteinek.

Dr. Bilkei Pál kriminálpszichológus szerint életszerű, hogy az első, még tudatos lövés után az indulat kerekedik felül az elkövetőben, de hozzátette, ez az állapot teljes kontrollvesztést idézhet elő, amely azonban nem egyenértékű egy – a büntethetőséget kizáró – elmebetegséggel.

Ahogy arról beszámoltunk,  a 47 éves vésztői férfi két embert agyonlőtt, kettőt megsebesített idén májusban egy magyarbánhegyesi házban, majd magával vitte kislányát

Ajánlott videó

Olvasói sztorik