Közélet

Rezesova: „Én is ember vagyok, én is anya vagyok”

A perbeszédeknek vége, csütörtökön ítélet várható.

Elhangzottak a perbeszédek kedd délelőtt a Budapest Környéki Törvényszéken, Eva Rezesova ügyében. A szlovák milliomosnő és védője enyhébb ítélet meghozatalára kérte a másodfokú bíróságot, míg az ügyészség azt akarja, hogy helyezzék hatályon kívül az elsőfokú döntést és tárgyalják újra az ügyet.

„Én is ember vagyok, én is anya vagyok” – mondta a tárgyalóteremben Rezesova. A milliomosnő arról beszélt, hogy két éve van már börtönben, a gyermekei nem lehetnek vele, és ez olyan fájdalom, amit csak egy anya érthet. „Kérem, hogy enyhe büntetést szabjanak ki. Nagyon sajnálom, amit tettem, ezt már mondtam. De a családom, akik ismernek, tudják, hogy milyen ember vagyok, hogy a szívem a helyén van” – fűzte hozzá.

Ahogy arról beszámoltunk, az ügy másodfokú tárgyalása – a nyári szünet után – hétfőn folytatódott. Több szakértőt is meghallgattak, köztük Császár Gergelyt, akinek elemzéséről már hetek óta folytak a találgatások.  A szakértő megállapítása szerint a Fiat vélhetően nem vágott be Rezesova elé, de azt sem tartja valószínűnek, hogy a milliomosnő „kakaskodott” volna a másik kocsival. Egy műszaki szakértőt kizártak, Kovács Miklóst elfogultnak találta a bírónő.

Az ügyben csütörtökön hirdetnek ítéletet.

Olvasói sztorik