Közélet

Centrifugába rakta barátnője kétéves fiát

A 27 éves férfi elismerte, hogy a ruhaszárítóba rakta a gyereket és a gépet bekapcsolta.

A kisfiú másodfokú égési sérüléseket szenvedett a hátán, karjain és a lábán, miután „elég sok ideig volt” a ruhaszárítóban, ahova anyja barátja rakta, amikor rá és testvéreire vigyázott az amerikai New Hampshire-ben található Bangor városában. A gyerek testén ezen felül zúzódások és vágások voltak, amelyek az orvosszakértői vélemény szerint a szárítódobban való pörgés okozott – írta a Bangor Daily News.

Az eset még augusztus elején történt, de a helyi hatóságok csak most emeltek vádat a 27 éves Adam Morton ellen, aki a rendőrség közlése szerint egy kihallgatás alatt beismerte, hogy berakta a kisfiút a ruhaszárítóba, lecsukta annak fedelét, és bekapcsolta a gépet. A férfi azt állította, hogy a dob csak egy fordulatot tett, de a szakértői vélemény szerint a gyerek sokáig lehetett a dobba zárva. A fiú testén keletkezett sérülések arra utalnak, hogy a dob többször is megfordult, vagy a gyerek nagyon hevesen vergődött a szerkezetben.

 Adam Morton – ruhaszárítóba rakta barátnője kétéves fiát
Fotó: Penobscot County Jail

A rendőrség a nyomozás alatt lefoglalta a ruhaszárítót, hogy ellenőrizzék, milyen meleg van benne. Eredményeik szerint alacsony fokozaton öt perc alatt már nagyjából 50 Celsius-fok volt belül, normál üzemmódban azonban már három perc elteltével már több mint 80 fokra hevült.

A gyereket az anyja vitte kórházba, miután hazaérkezésekor meglátta sérüléseit. A rendőröknek elmondta, hogy nemrég szakított a fiú apjával, és csak rövid ideje jött össze Mortonnal, akiről nem tudja elhinni, hogy ilyet tett volna. A nő a Daily Newsnak elmondta: szerinte a férfi csak a rendőrök nyomására tett beismerő vallomást.

Morton ellen súlyos testi sértés vádjával indítottak eljárást, és jelenleg előzetes letartóztatásban ül egy megyei börtönben, mert nem tudta kifizetni az óvadék összegét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik