Közélet

Mosógépbe rakta kutyáját, a Facebookon büszkélkedett a képekkel

A kis fehér kutyust megkínzó fiatal megbüntetést tízezrek követelik.

„Hogyan fürdessünk meg egy kutyát igazán gyorsan” – ezzel a szöveggel rakott fel 11 fényképet Facebook-oldalára egy Hongkongban élő fiatal a felültöltős mosógépbe rakott pici kutyáról, mosolygóarcos emotikonokkal kifejezve milyen örömet okozott számára a vízzel teli gépben szenvedő állat látványa. A hongkongi és kínai sajtóban megjelent beszámolók szerint, amikor egy kommentelő megkérdezte, hogy a kutya meghalt-e, a Jacky Lo nevet használó fiatal azt válaszolta: „Igen! Akarod látni?”.

 
A Facebook-oldalán büszkélkedett állatkínzásával
Fotó:AsiaOne 

Az eset hatalmas felháborodást váltott ki a hongkongiak körében, miután a még augusztus közepén felrakott képek az előzőz héten terjedni kezdtek az interneten, és a helyi sajtóban is kiemelt helyen foglalkoztak az állatkínzással. A férfi megbüntetését követelő petíciót már majdnem húszezren írták alá, és a hongkongi rendőrség is nyomozást indított állatkínzás miatt a fiatalember ellen. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy sikerült-e megtalálniuk – írta a South China Morning Post.

 11 fényképet tett közzé a vízzel teli mosógépben szenvedő kutyusról
Fotó: Facebook

Azt nem lehet tudni, hogy a kutya tényleg belehalt-e a mosógépes mosdatásba. Bár Lo ezt állította, a Facebook-oldalára felrakott egyik felvételen az ázott kutyát lehet látni, ahogy a padlón áll. Elképzelhető, hogy csak behazudta, hogy megölte a kutyát. Ugyanakkor az SPCA állatvédő szervezet kijelentette: „Természetesen akkor is állatkínzásról van szó, ha a kutya nem halt meg”.

Miután a fényképek már a médiában is terjedni kezdtek, Lo egy újabb bejegyzést posztolt Facebook-oldalára, amelyben kijelentette: elutazik Hongkongból, „vissza Kínába”, ami arra utal, hogy a férfi nem hongkongi. A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint Facebook-oldala alapján úgy tűnik, hogy Lo egy gazdag családból származik, de ezt nem lehet biztosan tudni. Az Apple Daily cikke szerint már kiderült róla, hogy több hamis állítást is tett magáról a közösségi oldalon. 

Hongkongban egyébként három évig terjedő börtönbüntetéssel és kétszázezer hongkongi dolláros pénzbüntetéssel sújthatóan az állatkínzásban bűnösnek talált emberek. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik