Közélet

Fekete vasárnap az utakon

Egyetlen nap alatt öt ember vesztette életét.

Öt ember halt meg egyetlen nap alatt az ország útjain. Összesen három olyan baleset történt vasárnap, amely tragédiával végződött. Volt, ahol többen is életüket vesztették.

Kora délelőtt Tóalmás és Szentmártonkáta között ütközött két kocsi. Az egyik autó mind a négy utasa beszorult a roncsba, tűzoltók szabadították ki őket, de egy lány és egy idősebb férfi életét már nem tudták megmenteni. Ketten súlyosan sérültek. A másik jármű három utasa pedig könnyű sérüléseket szenvedett. A helyszínen két mentőhelikopter is leszállt.

Késő délután újabb tragikus baleset történt Pest megyében. Egy motor és egy terepjáró ütközött a 3111-es számú úton, Monor és Péteri között. A kétkerekűn utazó két ember a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Késő este ugyancsak egy motoros vesztette életét. A járművet egy Érd irányába tartó személyvonat sodorta el  vasárnap éjjel Budapest XXII. kerületében, a Nagytétényi úti vasúti átjáróban.

Az Országos Rendőr-főkapitányság hétfő reggeli összesítéséből kiderül, hogy az elmúlt 48 órában a rendőrök összesen 104 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyben – az áldozatokon túl –  32 ember súlyos, 69 pedig könnyű sérülést szenvedett. 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik