Közélet

Tizenöt évet is kaphat a legamatőrebb rablásért a sarudi férfi

„Ez csak egy játék pisztoly, nézd már, megijesztettem a postás kisasszonyt” – mondta sógorának.

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki öngyújtóval próbálta kirabolni a postást Sarudon, tavaly májusban. A tettes azóta is rács mögött van, és ha az ügyészségen múlik, ott is marad, ugyanis fegyházbüntetés kiszabását indítványozták vele szemben.

A Heves Megyei Főügyészség csütörtöki tájékoztatása szerint a férfi egyik délután vette célba a kézbesítőt, aki postásautóval hozta a küldeményeket Sarudra. Mivel elég nagy volt a sár, nem tudott behajtani a címzett háza elé, megállt a közelben és dudálással jelezte, hogy megérkezett. Ezt meghallotta a nem messze lakó vádlott, és odament a nőhöz, akit egyébként látásból ismert is. Elmagyarázta neki, hol lakik pontosan, akit keres, majd váratlanul előkapott egy részben fémből, részben műanyagból készült, pisztoly formájú tárgyat és fenyegetni kezdte. Pénzt akart, amelyet egyre erélyesebben követelt, így végül sikerült  ráijesztenie a kézbesítőre.

Már éppen megkapta volna a pénzt, amikor az addig néptelen utcában feltűnt a sógora. A férfi erre hangnemet váltott, és „fegyverét” megmutatta rokonának, közben azt mondta neki, „ez csak egy játék pisztoly, nézd már, megijesztettem a postás kisasszonyt”. Így próbálta elhitetni, hogy akcióját csak viccnek szánta.

A hatóság azonban nem értékelte a „poént”, a férfinak fegyveresen, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett rablás kísérlete miatt kell felelnie. Ha a bíróság bűnösnek találja, 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik