Közélet

Letarolt táblák “mutatták” az utat a bedrogozott autóshoz – videóval

Alig maradt ép közlekedési jelzőtábla a belvárost és a kempinget összekötő útszakaszon.

Egy anyagi kárral járó balesethez siettek a komáromi rendőrök a múlt héten. A felek nem tudtak megegyezni, ugyanis egyikük elment, vagyis egész pontosan meg sem állt. Míg a helyszínelők a nyomokat rögzítették, kollégáik a külföldi sofőr keresésére indultak.

Nem volt nehéz dolguk, a férfi elég látványos “jeleket” hagyott maga után a kemping felé haladó úton. Kidöntött jelzőtáblák mutatták, merre keressék őt, és egy szemtanú is a segítségükre volt, aki egy szakaszon követte a férfit. Ott egy villanyoszlopnak ütközött neki, de ez a baleset sem állította meg. Következő “áldozata” a Komárom határát jelző tábla volt, melyet szintén meghajlított. A szabálysértő végül egy szabadidőparkban parkolta le összetört kocsiját, ahol állítása szerint az elmúlt éjszakát töltötte.

Az egyenruhásoknak azt mondta, azért nem állt meg, mert horgászni jött a szabadidőparkba és a parkolóig mindenképp el akarta hozni az autót. Utána persze értesítette volna a rendőrséget, de erre már nem maradt ideje. A szlovák férfi ellátást kért, mert “döcögős” útja alatt kétszer is lefejelte a szélvédőt. A mentők a tatabányai kórházba vitték, ahol ellenőrizték az ittasságát és azt, hogy fogyasztott-e kábítószert. Utóbbira a teszt pozitív lett.

A sofőr ellen eljárás indult, emelett bírságot is szabtak ki rá. A rendőrség az igazságügyi orvos szakértő szakvéleményétől tette függővé azt, hogy a szlovák férfit meggyanúsítja-e kábítószer birtoklása vétség, illetve járművezetés bódult állapotban vétség elkövetésével – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken.

Olvasói sztorik