Közélet

Feleségét is felgyújtotta a féltékeny vasi férj

"Senkié sem lehet a ház, itt döglünk meg mindketten”, „Ezt akartad? Ezt akartad? Most itt maradunk mind a ketten” – üvöltötte a férfi.

Vádat emelt az ügyészség a 44 éves férfi ellen, aki tavaly szeptemberben lángra lobbantotta kemenesmagasi otthonát, és ezzel együtt égési sérüléseket okozott feleségének és magának is. A dühöngő férjnek különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt kell hamarosan bíróság elé állnia.

A Vas Megyei Főügyészség számos részletet közölt az ügyről csütörtökön. Korábban csak annyit lehetett tudni, hogy a férfi a vita hevében locsolt szét benzint a házban és lobbantotta lángra az épületet, ám most kiderült, feleségére is öntött a gyúlékony anyagból, méghozzá féltékenységből.

A férfi a kis híján tragédiával végződő veszekedéskor körülbelül három liter motorbenzinnel járta végig a helyiségeket, jutott az előszoba padlójára, a konyhába, és szándékosan lelocsolta felesége lábát is. „Senkiké sem lehet a  ház, itt döglünk meg mindketten”, „Ezt akartad? Ezt akartad? Most itt maradunk mind a  ketten” – ezt üvöltötte a nőnek, majd felkapta a gyufát a tűzhelyről és begyújtotta a szétfolyt benzint. Az asszony ruhája is lángra kapott. Menekülni próbált, de elesett az előszobában égő folyadékon, így meggyulladt a felsője is.

Férje eközben kirohant az épületből. Végül a nőnek is sikerült kimenekülnie, mindketten az udvari csapnál oltották és hűtötték magukat. Az asszony testfelületének 45 százaléka megégett, másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett. Az ügyészség szerint meg is halhatott volna, ha nem kap gyorsan orvosi segítséget.

A gyújtogató férfi teste 27 százalékán szenvedett sérüléseket, ezek is másod- illetve harmadfokúak.

Az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, néhány éven belül ez volt a második eset, hogy egy férfi felesége életére rontott ezen az apró vasi településen. 2011 decemberében egy 36 éves tettes családi házuk hálószobájában egy kalapáccsal több ütést mért alvó felesége fejére. A halottat felöltöztette, a fejét egy ruhával letakarta, végül egy fóliába csomagolva a kocsijuk csomagtartójába rejtette. A gyilkos a véres dolgok egy részét a hálószobában lévő kandallóban eltüzelte. A férfit pszichológus, pszichiáter, illetve orvos szakértő vizsgálta, akik megállapították: nem szenvedett kóros elmeállapotban. Jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték tavaly télen. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik