Közélet

Évekig gyötörték társaikat a brutális győri diákok

Szerszámokkal bántották a gyengébbeket, késsel, szikével fenyegettek. Négyen állnak bíróság elé.

Vádat emeltek négy diák ellen, akik 2010 őszétől rendszeresen fenyegették, zsarolták és bántalmazták iskolatársaikat. Az ügyészség rács mögött látná őket.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség szerdai tájékoztatása szerint az ifjú zsarolók egy győri szakképző iskolába jártak. Erősebbek voltak társaiknál – ezt használták ki. Kötekedtek a többi tanulóval, provokálták őket, szavakkal és tettekkel is bántalmazták a gyengébb diákokat. Többeket késsel fenyegettek, elvették a telefonjaikat, pénzüket és ételüket, cigarettájukat.

Egyik kiszemeltjüket többször is megverték az egyik gyakorlati órán használt szerszámokkal. Tették mindezt úgy, hogy annak ne maradjon nyoma, hogy ne lehessen bizonyítani, valóban bántották őt. A 2011/2012-es tanév elején rendszeresen követeltek tőle pénzt. Volt, hogy többek körbeállták és egy szikét nyomtak az oldalához, közben szorították a nyakát. Csak azért engedték el, mert tanárok voltak a közelben.

Súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás, felfegyverkezve és csoportosan elkövetett rablás kísérlete – ezért kell felelniük a fiatal vádlottaknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik