Közélet

Visszaeső bűnöző lehet a gólyatábori erőszakoló

A férfit 1996-ban már elítélték erőszakos közösülés miatt, nyolc évvel később pedig szemérem elleni erőszak ügyében folyt ellene eljárás.

Valószínűleg előre kitervelte tettét az a fotós, aki múlt pénteken, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképző Karának fonyódligeti gólyatáborában megerőszakolt egy lányt – írja a Blikk. A lap szerint a fotós egy félreeső, bozótokkal körülvett részre vitte kiszemeltjét, majd – miután áldozata ellenállt – alaposan helybenhagyta őt, ezután pedig megerőszakolta. A férfi szombaton hajnali 4 óra körül támadt a lányra, másfél órával később már el is fogták. A támadó rendszeres résztvevője volt a kar rendezvényeinek.

A Blikk információi szerint a gyanúsítottat a középiskola elvégzése után, 1996-ban már elítélték erőszakos közösülés miatt, nyolc évvel később pedig szemérem elleni erőszak ügyében indult ellene eljárás.

Az mno.hu szerint a férfi beismerő vallomást tett. A lap azt írja, a férfi nem „külsős volt”, a kar gólyatábori honlapján szervezőként tüntették fel, és egyetemi forrásaik szerint jelenleg az ELTE Bölcsészettudományi Karának hallgatója lehet.

A lap azzal a kérdéssel fordult a felsőoktatási államtitkársághoz, hogy nem tartanák-e indokoltnak a táborszervezési szabályok szigorítását, a biztonsági szolgálatok megerősítését. Válaszuk szerint „a felsőoktatási intézmények gólyatáborai vagy bármilyen más rendezvényei kapcsán a fenntartó minisztériumnak nem lehet semmiféle beleszólása az intézményi autonómiakörébe tartozó rendezvények szervezése kapcsán. Büntetőügyekben kizárólag a nyomozóhatóságoknak van jogköre eljárni”.

A férfi előzetes letartóztatásáról hétfőn döntött a bíróság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik