Közélet

Éveken át nem vették észre a vasszilánkot a szemében

Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt nyomoz a rendőrség abban az ügyben, amelynek során Szitai Károly Krisztián szemében az orvos bennhagyott egy vasszilánkot, és bal szemére megvakult – írja a Blikk.

Még 2011. november 17-én kalapálás közben lepattant egy darab vas abból a munkadarabból, amin a most 31 éves férfi épp dolgozott. Az aprócska fémdarab a bal szemébe pattant.

„Irgalmatlan fájdalmat éreztem, a szemem vérezni kezdett. Azonnal rohantam az orvoshoz. Miután megvizsgált, rozsdadarabokat és szempillákat vett ki a szememből, majd szemcseppet írt fel, és hazaküldött. A szörnyű fájdalom azonban nem múlt el, ezért november 24-én ismét elmentem a szakrendelésre. Mivel ott szabadságon voltak, egy másik város kórházába irányítottak” – mesélt az ügy indulásáról a férfi a Blikknek.

A férfi a gyógyszerek hatására jobban lett, csakhogy szép lassan megvakult a bal szemére. Ekkor újabb orvost keresett fel, aki szürkehályog gyanújával előjegyezte műtétre. Mivel Károly panasza nem múlt, felkereste a kórház szemészeti ambulanciáját. Ott végeztek először ultrahangos vizsgálatot. Megállapították, hogy a bal szemében nemcsak teljesen elszürkült a retina, de le is vált.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályán a Blikknek elmondták, hogy van már gyanúsítottja az ügynek, de részleteket nem árultak el. Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt nyomoznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik