Közélet

Terepjárós tragédia Borsodban: ittas rendőr ült a kocsiban

Az autóban ketten utaztak, egy férfi meghalt, az egyenruhás megsérült. Hogy ki vezetett, még nem tudni.

Egy rendőr ült abban a terepjáróban, amely múlt kedden Borsodbóta és Sáta között az erdőben, egy meredek domboldalon felborult – tudtuk meg a megyei főügyészségtől hétfőn.  Ketten utaztak a kocsiban, egyikük sem volt józan.

Az ügyben múlt héten indult nyomozás. Eszerint a két férfi egyikük édesanyjának házánál töltötte napot, különféle építési munkákat végeztek, majd miután azt befejezték, inni kezdtek. Nem sokkal éjfél után ültek be a lakás udvarán álló terepjáróba, hogy az erdőbe menjenek furikázni, vagy – ahogy a közleményben említik – “terepjárózni”.

Az ügyészség szerint a sofőr nem a látási- és terepviszonyoknak megfelelően vezetett, emiatt a jármű – amikor a hegygerincről a meredek domboldalon haladt lefelé – felborult, többször átfordult, majd a hegyoldal aljában állt meg.

Az egyik utas – egy 30 éves jászladányi férfi – a helyszínen meghalt, rendőr társát súlyos sérülésekkel vitték kórházba. A nyomozás jelenleg segítségnyújtás elmulasztása miatt folyik a Miskolci Nyomozó Ügyészségen. Barkó Tamás, a megyei főügyészség helyettes szóvivője a Hír24-nek elmondta, még tisztázásra vár, hogy ki vezette a terepjárót. A körülményeket szakértők vizsgálják. Az biztos, hogy a terepjáró az egyenruhásé volt.

A bizonyítás eredményének ismeretében a bűncselekmény minősítése így a későbbiekben még módosulhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik