Közélet

Gyerekestül vitte a sátrat a forgószél

A szülők attól féltek, hogy a három gyerek nem éli túl a tornádót.

Kempingezni ment egy öttagú brit család, akikre egyik éjszaka vihar csapott le – írja a Mirror. A sátrat a vihar tépkedte, miközben a gyerekek aludtak. Reggelre a szél lecsillapodott annyira, hogy a szülők kimerészkedtek, ekkor viszont észrevették a dombról feléjük tartó forgószelet, ami felkapta a sátrat benne a gyerekekkel. „Az egészet magasan feldobta a levegőbe, majd tíz méterrel arrébb egy szögesdrótkerítésnek csapta” – mondta az apa.

A szülők sikítva rohantak a kerítéshez, amire felakadt a sátor. „Olyan volt, mint egy repülőgépbaleset, mindenhol a cuccaink voltak szétszórva” – magyarázta a gyerekek apja. A rémült szülők azt hitték, hogy a gyerekek nem élték túl a forgószelet.

Tízéves fiukra sokkos állapotban, véres szájjal találtak rá, azt mondta, nem tudja a lábait mozgatni. Amikor a mentők megérkeztek, nyakmerevítőt adtak rá. Nyolcéves kislányukat nyitott szemmel találták, de nem tűnt úgy, hogy eszméleténél lenne. „Azt hittük, meghalt, rémisztő volt” – mondta az apa. Kétéves kislányuk a hordozójában volt, az egyik szeme bevérzett.

A gyerekeket azonnal kórházba vitték, azóta kiderült, hogy komolyabb bajuk nem lett. A kisfiú törés nélkül, zúzódásokkal megúszta az esetet, a nyolcéves kislányt agyrázkódás gyanújával megfigyelésre benntartották. A kétéves kislányt agyi bevérzés gyanújával tartották megfigyelés alatt, három nap után orvosi konzultációkat követően őt is kiengedték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik