Közélet

Nyugdíjas asszonyon élősködött az ácsi rablópáros

Vitték a kályháját, a házában lévő gázpalackot. A nyugdíjára is rátették a kezüket.

Rablással és magánlaksértéssel gyanúsít a rendőrség egy ácsi nőt, míg párját lopás miatt hallgatták ki a nyomozók. A páros azután került az egyenruhások látókörébe, hogy a városban többen látták, utóbbi gyanúsított – némi segítséggel – július 9-én egy gázpalackot és egy kályhát vitt el egy 66 éves asszony otthonából.

A rendőrök az elmúlt napokban kiderítették, a férfi és élettársa nem előszört járt a szóban forgó házban. Hónapok óta zaklatták az ott élő asszonyt, sőt a 31 éves nő egyszer meg is verte őt, mert meg akarta szerezni a nyugdíját. Tudta ugyanis, hogy a postás már járt nála. Az asszony nem adta oda a pénzét, ezért támadója feldúlta otthonát. A nyugdíj egy részét így sikerült is megszereznie.  A gyanúsított távozott, de nem maradt el sokáig: még aznap visszatért és újra bántalmazta kiszemeltjét, miközben további összeget követelt tőle. Az idős asszony ezután sem adta át önként a pénzét, a nő ezért újabb kutatásba kezdett, és az elrejtett nyugdíj másik felével távozott.

Kihallgatásán sem a nő, sem a párja nem tett vallomást. Előbbi gyanúsított esetében kezdeményezték az előzetes lertartóztatást, ám élettársa szabadlábon védekezhet – tudtuk meg a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságtól pénteken.

Fotó: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik