Közélet

Rendőrautóba hajtott egy ámokfutó Tatabányán – szemtanúkat keresnek

A fiatal sorra előzte a kocsikat, több kilométeren át, szabálytalanul.

Felhívást tett közzé a rendőrség a tavaly szemptember 30-án, Tatabányán történt autós ámokfutás kapcsán. Szemtanúkat keresnek, akiket a 22 éves fiatal leszorított vagy akiket gyalogosként veszélyeztetett. Azok jelentkezését is várják, akik csak látták a száguldozó sofőrt manőverezés közben.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtöki közleményében emlékeztetett: a 22 éves szárligeti fiú 14 óra 55 perc és 15 óra 7 perc közötti időben piros színű Honda CRX típusú kocsijával, Tatabányán több kilométeren keresztül – a közlekedési szabályokat szándékosan megszegve – a sűrű forgalomban száguldozott és szabálytalanul előzte az előtte haladókat.

Az Árpád úton irányjelzés nélkül kerülte ki az előtte lévő kocsit, így fékezésre kényszerítette a vele szemben, szabályosan közlekedő busz vezetőjét. Valamivel távolabb – a Síkvölgyi úton – azonban elvesztette uralmát járműve felett, áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol nekiütközött egy szirénázó rendőrautónak.  Az egyenruhások megsérültek, ahogy az ámokfutó sofőr is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik