Közélet

Kútba lökte és hagyta megfulladni barátját a hevesi férfi

Hogy ne derüljön ki, mit tett, a gyilkos hulladékokat dobált az üregbe.

Vádat emelt az ügyészség egy férfi ellen, aki idén, február végén kútba lökte és hagyta megfulladni barátját Bekölcén. A vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

Az ügyről korábban csak annyit közölt a rendőrség, hogy március 7-én holttestet találtak egy bekölcei kútban, illetve hogy egy középkorú férfit gyanúsítottak meg.  A Heves Megyei Főügyészség kedden számos részletet nyilvánosságra hozott az esetről.

Eszerint a két férfi február 28-án egy bekölcei családi házban – a vádlott otthonában – italozott egy harmadik emberrel, az ingatlan tulajdonosával. Miután ő elment, a barátok között vita pattant ki. Ekkorra már mindketten részegek voltak. A vádlott ráparancsolt cimborájára, hogy menjen el. Vele tartott az udvarra, ám még ekkor sem hagyták abba a veszekedést. Nem messze a kertkaputól volt egy tufakőből kirakott, használaton kívüli, 4,3 méter mély, a földből mindössze 20 centiméter peremmagassággal kiemelkedő kút. A tettes ennek közelében kétszer is meglökte barátját a vállánál. A második taszítástól a férfi elvesztette az egyensúlyát, aki először a kút peremére, majd fejjel előre a kútba esett. Ezt látta támadója is, de meg sem próbált neki segíteni vagy hívni valakit. Áldozata végül megfulladt az 50 centiméteres vízben.

A történtek után a férfi visszament a házba, senkinek sem szólt. Két nap múlva háztartási hulladékokat – hűtőgép- és televízió-alkatrészeket, PET palackokat – vitt a kúthoz, és beledobta azokat. Így akarta elrejteni a holttestet. Másnap délelőtt Egerbe, majd onnan Kiskunfélegyházára utazott. Az áldozatra négy nappal később bukkantak rá. Még aznap este elfogták a férfit.

Az ügyészség a vádlottal szemben börtönben letöltendő szabadságvesztést indítványozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik