Közélet

Meg akartak ölni egy nőt a Balatonnál

Késsel rontottak az áldozatnak, a támadó életveszélyesen megsebesítette.

Házában támadtak meg egy 38 éves felsőőrsi nőt kedden, az esti órákban – tudtuk meg a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságtól szerdán.  A jelenlegi adatok szerint a gyanúsított este 9 óra körül rontott neki 38 éves áldozatának, egy késsel sebesítette meg. Ezután a szurkáló elmenekült.

A nő sérülései ellenére még fel tudta hívni a rendőröket. A mentők életveszélyes állapotban vitték kórházba.

Az egyenruhások szerda délelőtt a balatonalmádi vasútállomáson csaptak le a gyanúsítottra, egy 64 éves helyi férfira. A rendőrség emberölés kísérlete miatt indított eljárást ellene.

A bűnös Balaton

Özönlenek a turisták, éjszakai élet, drogok, partik – a Balaton a bűn melegágya. Ezt már a Pogány Madonna óta tudjuk, és a tények is visszaigazolják: 2012-ben Somogy megye az ország bűnnel leginkább fertőzött megyéje volt százezer lakosra vetített bűncselekmény-átlagával. Átlépte a 6000-es számot ez a szám: 6043 eset jutott 100 ezer somogyira. És ez a szám a Balaton-part miatt ilyen magas, ráadásul a megye eléggé ritkán lakott, ez sem segített jól kijönni ebből a rangsorolásból. A lopások száma visszaesett (lehet, hogy csak kevésbé jelentik őket?), de az emberöléseké nőtt (2010 – 5, 2011 – 2, 2012 – 7), és a rablásoké is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik