Közélet

Hullazsákban ébredt megkötözve, miután halottnak nyilvánították az orvosok

Családja már az 54 éves férfi temetésére készült, amikor testvére észrevette, hogy mozog a hullazsák, amibe a kórházban rakták.

A tévedést egy nappal azután fedezték fel a brazíliai Salvador város egyik kórházában, hogy az orvosok közölték a családdal Valdelucio Goncalves halálhírét – jelentette a helyi sajtó. A gyomorrákkal küzdő férfit szombat délelőtt vitték be rokonai a kórházba, mert légzési problémákkal küszködött és úgy gondolták, ott jobb kezekben lesz. „Mindenkit sokként ért, amikor azzal hívtak fel minket, hogy elhunyt” – mondta el a férfi unokahúga. A halál okaként több szervi elégtelenséget jelöltek meg.

A halott(nak hitt) férfit zsákba rakták, és a kórházi hullaházba szállították, ahol másnap nézhette meg a holttestet bátyja, akit azért engedtek be, hogy fel tudja öltöztetni testvérét a temetésre, aminek addigra minden részletét elintézte a család: gyászhírt jelentettek meg egy helyi lapban, megvették a koporsót és lefoglalták a temetés időpontját. „Már csak annyit kellett tennünk, hogy ruhát adunk rá, mielőtt megérkezik érte a temetkezési vállalkozó” – mondta el Walterio Goncalves.

Amikor azonban a hullazsákhoz ért, amiben testvére feküdt, rémülten vette észre, hogy mozog. „Le és fel mozgott, mintha lélegezne” – mondta el a férfi. Akinek igaza volt. Halottá nyilvánított bátyja tényleg lélegzett. Walterio Goncalves azonnal segítségért kiáltott és a nővérek kiszabadították a beteget, akit megkötözött kézzel és lábbal helyeztek be egy nappal korábban a hullazsákba, orrába és fülébe pedig vattát tömtek.

A férfit visszavitték a kórterembe, majd a család kérésére egy nappal később egy másik kórházba szállították. 

Valdelucio Goncalves az isteni gondviselésnek és egy keresztény szent közbenjárásának tulajdonítja, hogy életben maradt
Fotó:GloboTV 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik