Közélet

Földeletlen bojler miatt halhatott meg a nyaraló lány Siófokon

A berendezést rosszul köthették be.

Az ablakon másztak be barátai ahhoz a fiatal lányhoz, akit fürdés közben rázott meg az áram néhány napja Siófok-Sóstón.  Az előzetes szakvélemény szerint a bojlert bekötő szerelő hibázhatott, mert nem földelte le a készüléket – írja a Blikk.

A lány barátnőivel ment pihenni. Amikor megérkeztek a nyaralóba, bezárkózott a fürdőbe. Barátai sikolyt hallottak, bejutni azonban nem tudtak hozzá. 

A sonline.hu hétfőn még arról írt, a tragédia előtti hajnalban vihar volt, a szomszédos ház udvarán álló 20 méter magas fenyőfába villám csapott. A fa kettéhasadt, megdőlt, a közeli épületet veszélyeztette. Tűzoltók érkeztek, akik értesítették az áramszolgáltatót. A közeli házakban tönkrementek az elektromos berendezések, például a tévék. Ennél a szomszéd háznál emiatt aztán le is szerelték a villanyórát. A villám végigfuthatott a vezetékeken, tönkretéve azokat. Ilyenkor a földelés megszűnhet, ennek hiányában az elektromos eszközök, fémcsövek, sőt a víz is vezetheti az áramot. Korábban az elhunyt lány barátnői panaszkodtak, hogy tusolás közben csípett a víz.

Az ügyben a rendőrség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoz. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik