Közélet

Megfagyott a hűtőben a fogyatékkal élő kisfiú

Nagyon részegek voltak, ezért nem emlékeznek a szülők arra, hogy mi történt négy éves, csípőtől lefelé megbénult gyermekükkel – írja a Mirror.

A kisfiú megfagyott holttestére nagyapja bukkant rá a hűtőben. A szülők azt állítják, hogy arra sem emlékeznek, hogy hogyan került oda. Az eset Észak-Oroszországban, Arhangelszkben történt. A rendőrök gyilkosság miatt nyomoznak.

Alig két hónappal ezelőtt két kislány járt hasonlóan: nagyanyjuk házában bújócskáztak és nem tudták belülről kinyitni a hűtőszekrényt, miután oda rejtőztek. A négy és hatéves gyerekek életüket vesztették.

Gyereknek lenni Oroszországban

Az eset rávilágít az orosz gyerekek kritikus helyzetére az orosz társadalomban. Rengeteg gyerek szenved az alkoholista szülőktől, de még rosszabb a helyzet az árvaházakban „cseperedő” gyerekek körében. Az itt felnövő fiatalok 50-95%-a lesz alkoholista, drogfüggő vagy követ el öngyilkosságot. Igazából képtelenek beilleszkedni a társadalomba – az ún. Maugli-szindróma jegyeit mutatják. Vagyis nem tanulják meg a társadalmi létezéshez szükséges készségeket. A helyi örökbefogadás sem mutat túl rózsás képet: az adoptált gyerekek 39-szer gyakrabban (!!) halnak meg a családnál, mint ugyanilyen társaiknál Nyugaton – gyilkosság, betegségek, gondatlanság következtében. És akkor még nem beszéltünk a gyerekprostitúcióról és -molesztálásról. Az árvaházakban a molesztálások aránya 60%. Ezen adatok fényében üti szíven igazán az embert az a putyini rendelkezés, amely megtiltotta, hogy amerikaiak örökbe fogadjanak gyerekeket Oroszországból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik