Közélet

Raklapokat hamisított – lecsapott a NAV

A férfi csak javíthatott volna, de gyártásba kezdett. És ez bizony nem tetszett hatóságnak.

Bár védjegyoltalom alatt álló raklapok javítására volt csak engedélye egy dél-alföldi férfinak, gyártani is kezdte a terméket, ezzel pedig csúnyán szembement a szabályokkal. Iparjogvédelmi jogok megsértése miatt folyt eljárás ellene – derül ki a  Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztatásából.

Eszerint a 41 éves férfi – cége nevében – védjegyoltalom alatt álló raklapok javítására kötött szerződést. Amikor a jogtulajdonos képviselője megjelent a telephelyen, hogy ellenőrizze, mi folyik ott, kiderült, hogy a terméket másolni kezdték, méghozzá nagyüzemben.

Az adóhatóság emberei csaknem ezer hamis raklapot foglaltak le, és vitték a készítésükhöz használt szerszámokat is. A NAV közölte, a lefoglalt holmik a szabvány előírásoknak több szempontból sem felelnek meg, minőségük silány.

A nyomozást most befejezték, az ügy iratait megküldték az illetékes ügyészségnek, vádemelési javaslattal. Ha megszületik a jogerős ítélet, a raklapok adoményként végzik,  kórházak, iskolák, rászorulók fűthetnek a raklapokkal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik