Közélet

BKK-busz karambolozott Kőbányán – egy halott, több sérült

A két jármű frontálisan ütközött.

Kocsi és busz ütközött Budapesten, a Jászberényi úton péntek délelőtt. A baleset a felüljáró Pest felőli oldala előtt történt. Ketten az autó roncsai közé szorultak, egyikük – egy idős férfi – a helyszínen meghalt, egy 30 éves fiatalember pedig súlyosan megsérült. Mindkettőjüket a tűzoltók emelték ki a roncsból – tudtuk meg Kisdi Márk Mátétől, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől.

Az autó a 68-as busszal ütközött. Utóbbi járművőn tízen utaztak, közülük hárman megsérültek, egyikük állapota sem súlyos.A műszaki mentés idejére a Jászberényi utat teljes szélességében lezárták.

A rendőrség közlése szerint a járművek frontálisan ütköztek, eddig tisztázatlan körülmények között. Helyszíni információk szerint az autó vezetője rosszul lett, ezért sodoródott át a szemközti sávba.

Fotó: Hír24

A Budapesti Közlekedési Központ korábban Facebook-oldalán közölte, a történtek miatt a 68-as, 161-es, 161A, 162-es, 162A, 168E, 262-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Kossuth Nyomda megállót, míg a168E autóbusz a Jászberényi út/Tarkarét utca megállót sem. A rendőrség a X. kerület felől közlekedőket a Fátyolka utcába, a XVII. kerület felől közlekedőket a Keresztúri útra terelte.

Az útzárat azóta feloldották, a közlekedés ismét zavartalan.

Kedden gyalogosokat ütött el egy BKK-busz. A 105-ös az I. kerületben, az Alagút utca és Attila utca kereszteződésénél gázolt: egy nő meghalt, egy férfi pedig súlyosan megsérült. 

Egy kerékpáros veszélyesebb, mint egy buszvezető

2012-ben 15 007 személyi sérüléssel járó közúti baleset volt Magyarországon. A balesetek kimenetele egyre jobb: a könnyebb, a súlyos vagy halálos esetek száma is csökken 4-5%-kal az előző évi számokhoz képest. A három vezető baleseti ok: gyorshajtás, elsőbbség meg nem adása, kanyarodási szabályok be nem tartása. A balesetek 1%-át okozták buszvezetők, 58%-uk autóvezető, és 13%-ra tehető a kerékpárosok száma, ami sokkal nagyobb, mint a közlekedésben betöltött arányuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik