Közélet

Vonat gázolt Nyíregyházánál

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2014. 08. 21. 08:22

Egy 30 év körüli férfi vesztette életét – tudósít az MTI.

A férfit a Záhonyból Debrecenbe tartó vonat ütötte el csütörtökön reggel Nyíregyháza Császárszállás nevű részén. A Mávinform arról tájékoztatott, hogy a baleseti helyszínelés miatt csak egy vágányon zajlik a közlekedés Nyíregyháza és Császárszállás között. Tíz perces késésekre kell számítani, a helyszínelést várhatóan fél kilenc után fejezik be.

A vasúti balesetek törvényszerűségei

Ahogy régen a vadnyugaton azt tartották, csak a halott indián a jó indián, a vasúti átjárókról is azt tartják, a legjobb az, ami nincs. A vonat és autó találkozási pontja egyre biztonságosabb, pedig autóból is egyre több és gyorsabb akad, és a vonatok átlagsebessége is nő. Kulcskérdés az autósok fizikai megállítása, a sorompó.

2005-ben a balesetek
• 47%-a biztosítás nélküli,
• 29%-a félsorompós,
• 21%-a fénysorompós,
• 3%-a sorompós útátjáróban történt.

A balesetek 98%-ában a közúti közlekedő volt a hibás.

A balesetek leggyakoribb okai:
• gyorshajtás,
• piros jelzés figyelmen kívül hagyása,
• a félsorompó kikerülése,
• megállás az útátjáróban (vezetési hiba vagy közlekedési dugó miatt

Érdekes, hogy a legveszélyesebb a fénysorompós átjáró. A teljesen biztosítatlan átjáróknál a vezető magán érzi a kereszteződés felelősségét, ezért óvatosabb. A sorompót kikerülni már némi elszántságot követel, ám a fénysorompót negligálni és gázt adni csak egy rövid döntés kérdése.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.