Közélet

Úriasan élt a sikkasztó postás

Autót, mobilt, strandbelépőket vett és szállodákban lakott az elfogott debreceni postás, aki lelépett a rábízott pénzzel.

Az egyik debreceni posta vezetője augusztus 13-án tett bejelentést a rendőrségen, hogy egyik kézbesítője a rábízott küldeményeket, illetve készpénzt nem kézbesítette a címzetteknek.

A debreceni nyomozók M. Sándort augusztus 18-án délután Budapesten megtalálták. A rendőrség megállapította: a postás sérelmére bűncselekményt nem követtek el, a rábízott értékeket a férfi elsikkasztotta, a kézbesítésre átvett készpénz egy részét a gyanúsítottnál megtalálták és lefoglalták, a férfit őrizetbe vették.

M. Sándor kihallgatása során beismerő vallomást tett. A nyomozás jelenlegi adatai szerint a 32 éves gyanúsított a készpénzből vásárolt egy gépkocsit, az ország különböző településein – álnéven bejelentkezve – szállodákban lakott. A készpénz egy részét – többek között – mobiltelefonra, strandbelépőre költötte, illetve vett egy baseball sapkát, egy szalmakalapot, és egy napszemüveget.

A Debreceni Rendőrkapitányság munkatársai sikkasztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatják a további eljárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik