Közélet

Gyilkossági kísérlet Budapesten: török lőtt azerire egy görög étteremben

Támadója combon lőtte a férfit, majd menekülés közben elütötte egy autó.

Vádat emeltek a török férfi ellen, aki tavaly máricusban egy budapesti görög étteremben – korábbi nézeteltérésük miatt – rálőtt azerbajdzsáni haragosára. A Fővárosi Főügyészség keddi tájékoztatásából kiderül, a támadónak – lőfegyverrel visszaélés mellett – emberölés kísérlete miatt kell bíróság elé állnia hamarosan.

A vád szerint a két férfi találkozót beszélt meg a VI. kerületi étterembe, a meglőtt külföldit egy unokatestvére is elkísérte. A helyszínre érve a vitapartnerek a galériára mentek beszélgetni, ami azonban pár perc elteltével heves szóváltásba, kiabálásba torkollott. Az azerbajdzsáni férfi rokona ekkor felsietett az emeletre, közéjük lépett, és megpróbálta megnyugtatni őket.

A vádlott ekkor a ruhája alól elővett egy Glock 17 típusú fegyvert, csőre töltötte azt, majd – a mellkasára célozva – rászegezte a tőle csaknem egy méterre álló ellenfelére, közben közölte vele, hogy megöli. A másik két férfi ekkor dulakodni kezdett a vádlottal, aki azonban ekkor elsütötte a fegyverét. A lövés haragosa bal combját érte.

Ezután a vádlott kimenekült az étteremből, ám amikor átszaladt az úttesten, egy éppen arra közlekedő kocsi elütötte őt. A támadót az időközben értesített rendőrök elfogták, majd a mentők kórházba vitték.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik