Közélet

A legbénább kísérlet az Atlanti-óceán átszelésére

Egy kicsi vitorlás csónakkal vágott neki az útnak Angliából, de még tíz kilométert sem tett meg, amikor ki kellett menteni, annyira tengeribeteg lett.

A pár méteres kis vitorláshoz a közelében elhaladó hajósok hívták ki a KirályiNemzeti Vízimentő Intézet (RNLI) egységeit, jelezve, hogy a benne ülő férfi úgy tűnik nagyon rosszul van – jelentette a BBC és a Sky News. Amikor a mentőegységek kiértek hozzá a férfi közölte velük, hogy nincsen szüksége segítségre, és tört angolsággal közölte velük, hogy ő bizony nyugatnak hajózik. A vízimentők végül 45 perc után megunták a dolgot, és berángatták a mentőhajóba, és kivitték a partra.

Mint kiderült, a bolgár állampolgárságú férfi aznap vásárolta meg a négyméteres kis vitorlást, és az volt a célja, hogy az Egyesült Államokba hajózik. Az RNLI közlése szerint volt nála útlevél, amerikai vízummal, viszont nem volt rajta mentőmellény, a csónakon nem voltak jelzőfények és az egyetlen „navigációs eszköze” egy Southhampton városát mutató térkép volt. Étellel sem nagyon készült: egy csomag kekszet, babot és pár hot dogot találtak nála.

A mentőegység szerint a férfira a biztos halál várt volna, ha nem mentik ki. A tengeribetegség mellett már a kihűlés szélén állt, a csónakja pedig már kezdett vízzel megtelni. Végül kórházba szállították. Állapotáról nem közöltek információkat. 

Fotó:Facebook/RNLI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik