Közélet

Több mint száz holttesttel közösült a hullaházi alkalmazott

A hetvenes évek óta gyalázott meg holttesteket, amikor részegen vagy bedrogozva ment az éjjeli műszakba.

Több mint száz holttest meggyalázását ismerte el a bíróságon a 60 éves Kenneth Douglas, aki egy halottasházban dolgozott az ohioi Hamilton megyében. Három elhunyt hozzátartozóinak sikerült eddig elérniük, hogy kártérítésre perelhessék a férfit foglalkoztató államot.

Douglas az 1970-es évek óta gyalázott meg holttesteket, de csak akkor, amikor részegen, vagy kábítószerek hatása alatt állt munkába: „Csak rájuk ugrottam és letoltam a nadrágomat. De ha nem ittam semmit munkába menet, sohasem történt ilyesmi” – vallotta.

 Kenneth Douglas (fotó: Hamilton county police)

A férfi 2008-ban bukott le, amikor egy tizenkilenc éves lány gyilkosa azt beismerte, hogy megölte az áldozatát, de azt tagadta, hogy meg is erőszakolta volna. A nyomozók mintát vettek a holttestből, és megtalálták Douglas spermáját. A férfi akkor beismerő vallomást tett, de csak erre az egy esetre vonatkozóan. Három év börtönt kapott.

Később, újabb bizonyítékok hatására még két hullagyalázást vállalt magára, míg végül több mint százat ismert el. Kiderült, hogy ouglas felesége korábban többször jelentette a férfi felettesének, hogy a férje „bűzlött a szextől” amikor hazaért a munkából, ám a főnök soha sem vette komolyan, és kérte, hogy többé ne zavarja. A jelek szerint Douglas felettesei tudták, hogy a férfi gyakran ittasan dolgozik, és azzal is tisztában voltak, hogy időnként élő nőkkel fekszik le munkahelyén – jelentette egy helyi hírcsatorna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik