Közélet

Parfümöt lophatott egy főrendőr Pécsett

Az esetet kamerák rögzítették. Az egyenruhás másnap felmondott.

Lopáson kapták egy rendőrőrs helyettes parancsnokát Pécsett – írja a Bors. A 35 éves férfi a lap információi szerint július 27-én ment be egy drogériába és vágott zsebre egy parfümöt. Ezt észrevette a bolt egyik női biztonsági őre. Ő kapta el a menekülő egyenruhást. A lopást egyébként kamerák is rögzítették.

A Bors szerint a férfinak 300 ezer forintos fizetése volt. Úgy tudják, az egyenruhás másnap önszántából felmondott.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya nem erősítette meg az értesülést, csak annyit közölt: az üggyel a pécsi nyomozó ügyészség foglalkozik. A volt rendőr szabadlábon védekezhet. 

Szolgálunk és védelmi pénzt szedünk

A rendőrségi bűnözésnél nem meglepően a korrupciós esetek nyomnak nagyobb súllyal a latban – a 2007 és 2011 közti rendőrségi statisztikák itt regisztráltak nagy emelkedést. Konkrétan 2010 és 2011 között megduplázódott a feltárt és ítélettel végződött rendőri korrupciós ügyek száma (persze a számok többszörösen csalókák, mindenesetre a 2011-es év 738 korrupciós esetéből 15,7%-ot írhattunk rendőrök számlájára, javarészt hivatali vesztegetést. Persze a korrupció a leginkább rejtve maradó bűncselekménytípus (egyik félnek sem érdeke, hogy kiderüljön, illetve rendre a kisebb ügyek akadnak fenn a hálón), és hát a felsőbb körök elleni eljárások kimenetele felől is felmerülhetnek kétségek legalábbis az olajos ügyek óta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik