Közélet

Kézipoggyászba rejtették a holttestet

A rendőrök szerint az áldozat saját lánya lehet az egyik elkövető.

Bár a 62 éves Sheila von Weise Mack halálának pontos körülményei egyelőre tisztázatlanok, a CNN jelentése szerint a 18 éves Heather Macket és 21 éves párját, Tommy Schaefert már nem sokkal a holttest felfedezése után őrizetbe vették.

A fiatal pár elmondása szerint Baliban töltött nyaralásuk tragikus fordulatot vett, mikor mindhármukat elrabolta egy indonéz fegyveres banda – vallomásuk alapján a fiataloknak sikerült megszökniük, azonban az édesanyával végeztek a bűnözők. 

Ennek némileg ellentmondó történettel állt elő az a taxis, akinek a kocsijából előkerült a nő holtteste. A sofőr elmesélése szerint a St. Regis luxushotel előtt várakozott, mikor a két amerikai fiatal leszólította – egy bőröndöt a csomagtartóba, kettőt pedig a hátsó ülésekre tettek, majd visszamentek a szállodába. Két óra után megunta a várakozást és a hotel alkalmazottainál érdeklődött az utasok holléte felől, de hiába.

Kipakolásakor tűnt fel, hogy a csomagtartóba rejtett kézipoggyászból vér szivárog. (Ha valaki mindenképp meg szeretné nézni, a Guardian közölt egy fényképet.) Az áldozatot számos zúzódás borította, láthatóan összeverték, testét lepedőbe burkolták és szigszalaggal kötözték össze, hogy elférjen a bőröndben.

A feltételezett elkövetők nem siették el a menekülést, a rendőrök ugyanis egy nagyjából tíz kilométernyire található szállóban találtak rájuk – épp aludtak. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik