Közélet

Huszonnégymillió forint értékű whiskyt ivott meg, aztán meghalt

Alig két év alatt, 52 üveg történelmi korú párlatot pusztított el a férfi, akinek őriznie kellett volna a rekeszeket.

Az az ember ivott meg a hatalmas mennyiséget a történelmi korú italból, akinek őriznie kellett volna. A bűnösségét DNS vizsgálat segítségével rábizonyították, de elítélni már fogják tudni: a vádlott halála miatt a bíróság megszűntette az eljárást.

A New York-i Patricia Hill még 2012-ben vásárolt meg egy György korabeli kúriát Pennsylvania-ban. A felújítási munkálatok során a padlólapok, illetve a lépcső alatt, tizennégy rekeszben, több mint száz üveg, történelmi korú whiskyt találtak. Az italt feltehetően még a szesztilalom idején rejtették el a ház akkori lakói.

Amikor Hill felbecsültette a készlet értékét kiderült, hogy az 1912-ben lepárolt Old Farm Pure Rye Whiskey palackonként 2000 dollárt (közel félmillió forintot) ér. A nő egy régi barátját, a 63 éves John W. Saunders-t kérte meg, hogy költözzön be a házba, és vigyázzon az értékekre. Egy idő múlva azonban felfedezte, hogy igen csak megcsappant a méregdrága italkészlet: ötvenkét palack ürült ki.

Hill értesítette a rendőrséget, akik mint első számú gyanúsítottat hallgatták ki Saunderst. A férfi azonban mindent tagadott, azt mondta: „Mindenféle dolgok úszkálnak azokban a palackokban, nem hiszem, hogy iható, valószínűleg nagyon ártalmas az egészségre”.

A rendőrök ehhez képest mind az 52 üres üvegen megtalálták az őr nyálának maradványait. Vagyis Saunders minden nap majd egy teljes palackkal benyakalt a szerinte ihatatlannak tűnő, több mint száz éves italból. A bíróság valószínűleg el is ítélte volna nagy értékű lopás miatt, ha időközben a férfi nem hal meg.

Mivel nem volt biztosítása, Patricia Hill kárát senki sem fogja megtéríteni. Ő azonban úgy véli valami haszna azért mégis származott az esetből. Az eset kapcsán támadt sajtóérdeklődésnek köszönhetően egyre jobban megy a pennsylvaniai kúriából kialakított motel. A maradék kilenc rekesznyi történelmi korú whiskyt is ott őrzik, de már betörésbiztos vitrinekben – írja a Trib Live News.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik