Közélet

Felgyújtott strandpapucs mentette meg egy férfi életét

Egy barát leleményességének, és gyors reakcióinak köszönhetően vészélt át egy szívrohamot.

Egy elhagyatott, homokos tengerparton lett rosszul, és esett össze az 51 éves szobafestő, John Peplow. Barátja a 45 éves Rich Jago, akivel együtt kempingeztek tudta, hogy mit kell tennie: mobiltelefonján mentőhelikoptert hívott, majd azonnal elkezdett szívmasszázst alkalmazni. A helikopter időben meg is érkezett, de magasból nem vették észre a két férfit – írja a Mirror.

Miután a mentő másodszor is elrepült a bajbajutottak feje fölött, Rich ismét azonnal tudta, hogy cselekednie kell. Egy hirtelen ötlettől vezérelve meggyújtotta strandpapucsát. Az égő műanyag masszív, fekete füstjét már könnyen észrevette a helikopter személyzete, így sikerült Johnt időben ellátni, és kórházba szállítani.

„Rich, és a papucsa nélkül ma már biztosan nem lennék életben” – mondta a jelenleg a brixhami otthonában lábadozó, John a Mirror riporternek. „Amikor először magamhoz tértem a kórházban, ő is ott volt, és azt mondta először, hogy tartozom neki egy pár papuccsal, mert az övé teljesen tönkrement a tűzben. De azt hiszem egy pár új papucs túl kevés lenne az életemért cserében” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik