Közélet

Elkapták a könyökkutyát megkínzó pécsi fiatalt

Először kiengedték, ám kiderült, több bűncselekményt is elkövethetett.

Elfogták a rendőrök azt a fiatalt, aki a gyanú szerint megkínzott egy kölyökkutyát Pécsett – írja a bama.hu. A huszonévesre Tolna megyében találtak rá, őrizetbe vették, azóta pedig kezdeményezték előzetes letartóztatását. Először elengedték, de elfogatóparancsot adtak ki ellene, amikor kiderült, vélhetően több bűncselekményt is elkövetett.

A négyhónapos, Panka névre hallgató akita a napokban tűnt el. A család értesítette a rendőrséget, majd az egyenruhásokkal együtt keresték a kiskutyát. Végül meghallották a nyüszítését házuk mögötti focipályához tartozó öltözőből – idézte fel a bama.hu-nak az eb gazdája.

Dr. Gerner Eleonóra a lapnak elmondta, kedvencét megkötözték és brutálisan megkínozták: késsel több helyen megszúrták, a fogait kiverték, az orrát betörték. A rendőrség tíz perc alatt elkapta a tettest, aki mindent beismert. Állatkínzás vétsége miatt indult eljárás ellene.„Közben az is kiderült, hogy a kisebbik lányomat korábban ő zaklatta egy délutáni futás közben” – fűzte hozzá. A család megdöbbent, amikor a férfit másnap ismét látták az érintett utcában.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik