Közélet

Csaló pár „turnézza” végig a budapesti szállodákat

Négy helyen már biztosan jártak és több mint hárommilliós tartozást csináltak.

Május vége óta több budapesti szállodában is megfordult, majd fizetés nélkül távozott egy csaló pár. Az átverés eddig minden esetben hasonló forgatókönyv szerint zajlott. „A férfi és a nő szobát foglal, majd az ott-tartózkodásuk alatt akár többször is meghosszabbítják pihenésüket, végül tekintélyes fogyasztást követően fizetés nélkül távoznak. A férfi mindig Török Szabolcsként jelentkezik be, míg a nő több különböző álnevet is megadott már a regisztráció során. A szálláshely elhagyásakor egy egyébként létező, Harrys Global nevű cégre hivatkoznak, mely a hátrahagyott számlát rendezni fogja” – mondta Dorcsinecz József, a Szallas.hu ügyvezetője.

„Az esetről az egyik szállodától hozzánk beérkező fizetési felszólítás kapcsán szereztünk tudomást. Török Szabolcsot korábban egy honlap elkészítésével bíztuk meg, de azt a felvett előleg ellenére nem szállította le, így mindkét ügyben feljelentést tettünk” – közölte Nagy Tibor, a Harrys Global hazai képviseletének ügyvezetője. Azt is megtudták, hogy az illető ellen már vizsgálódik a rendőrség is egy harmadik ügyben, mely különösen nagy értékben elkövetett csalással kapcsolatos.

A Szallas.hu eddig négy budapesti szállodát érintő csalást azonosított be, a kár egy-egy szálláshely esetében több 100 ezer forint, összességében pedig több mint hárommmilió. Volt olyan is, ahová végül az érvényes előfoglalás ellenére nem mentek el, illetve telt ház miatt is kaptak már elutasítást. A szállodák Bonnie és Clyde-jai a legutolsó foglalást július 30-án intézték, így további szállodákban várható a feltűnésük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik