Közélet

Átvágták egy magyar fiú torkát Angliában

"Szörnyű sikolyt hallottam, majd láttam, ahogy vastag sugárban ömlik az áldozat vére" - mondta egy szemtanú.

A magyar fiúnak vasárnap vágta át a torkát egy ismeretlen férfi egy brightoni szórakozóhely előtt. Toby Crackett hosszú percekig próbálta elszorítani a súlyos nyaki vágást, amelyen keresztül ömlött a vér.

“A barátaimmal iszogattam, és hajnali öt körül lettünk figyelmesek a hangoskodásra” – mesélte a Blikknek Toby. “Nem tudom, min vesztek össze, mindenesetre egy darabig figyeltem a fejleményeket. Már épp indultam tovább, amikor egy szörnyű sikolyt hallottam, majd láttam, ahogy vastag sugárban ömlik az áldozat vére. Harmadmagammal odaszaladtunk, és megpróbáltuk megakadályozni, hogy elvérezzen” – elevenítette fel.

Elmondása szerint a magyar fiú még eszméleténél volt, amikor a mentők kiérkeztek. Crackett addig is igyekezett elterelni a sokkot kapott srác figyelmét.

A fiú azóta jobban van, ám támadóját azóta sem találják. Annyit tudnak, hogy egy 26 év körüli fekete fiatalember volt.

Zúznak a britek

Nagy-Britannia szórakozóhelyei éjszaka sokszor változnak csatatérré, sokkal könnyebben elcsattan egy pofon, mint itthon. A kulcsszó az alkohol, amely agresszívvá teszi a szórakozókat: felmérések szerint az erőszakos bűncselekmények felét okozza alkoholos befolyásoltság (amúgy a családon belüli erőszak 73%-áért és a gyerekmolesztálások 25%-áért is részeg felnőttek a felelősek). Az alkohol okozta kár éves szinten 11 milliárd fontot, azaz 4300 millárd forintot tesz ki. És persze az sem mindegy, hogy hova megyünk – ezen a legrosszabb brit éjszakai mulatókat rangsoroló listán épp van egy brightoni hely is…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik